Zakendoen in het buitenland

Russo Van der Waal kan u van dienst zijn bij uw ondernemingsactiviteiten in het buitenland. Met name in Italië, Spanje en Turkije heeft het kantoor ervaring. Voor elk van deze landen is een adviseur die de taal van het betreffende land spreekt. Deze adviseurs kunnen u in contact brengen met lokale dienstverleners, u adviseren met betrekking tot de Nederlandse fiscale en juridische aspecten van een (voorgenomen) activiteit in het buitenland.

Voor Turkije is dit Saniye Kaldirim (belastingadviseur en advocaat). Saniye Kaldirim spreekt vloeiend Turks en is voor veel in Nederland wonende Turken het aanspreekpunt voor fiscale en juridische advisering en procesvoering.

Voor Spanje is dit Rudi Plantinga (belastingadviseur). Rudi Plantinga is enkele jaren in Zuid-Amerika werkzaam geweest en spreekt vloeiend Spaans. Zowel Spaanse als Zuid-Amerikaanse bedrijven en instellingen met werkzaamheden in Nederland hebben de afgelopen jaren een beroep gedaan op zijn fiscale en juridische expertise. Daarnaast doen ook Nederlandse bedrijven met activiteiten in Spaanstalige landen een beroep op hem.

Voor Italië is dit Robert Brinks (belastingadviseur). Robert Brinks is meerdere jaren in Italië en in het Italiaanstalige deel van Zwitserland werkzaam geweest als belastingadviseur voor met name Nederlandse bedrijven. Hij spreekt zodoende vloeiend Italiaans en beschikt over een uitgebreid netwerk aan zakelijke contacten zoals advocaten, belastingadviseurs, notarissen.

Voor bovengenoemde drie adviseurs geldt dat zij voor advisering met betrekking tot het lokale Italiaanse, Spaanse of Turkse recht en in overleg met u, lokale adviseurs uit ons netwerk zullen inschakelen. Dit zijn adviseurs die hun kwaliteiten bewezen hebben en met wie wij over het algemeen al vele jaren samenwerken.