Ondernemingen

De adviseurs en advocaten van Russo Van der Waal staan ook ter beschikking voor ondernemers en hun ondernemingen. Die onderneming kan in de vorm zijn van een BV of een buitenlandse vergelijkbare rechtspersoon, maar ook een C.V. of een veelbelovende V.O.F. of eenmanszaak. Daarbij bestaat een focus op ondernemingen waar de eigenaar ook de ondernemer of één van de ondernemers is en op familiebedrijven.

Het werken voor ondernemers betekent het trachten de ondernemer zoveel mogelijk de  zorgen uit handen te nemen wat betreft fiscale, juridische en administratieve zaken. Nog belangrijker is het om voor de ondernemer een klankbord en ideeënfabriek te zijn, zowel in goede als in minder goede tijden. Die aanpak vergt natuurlijk wel een ondernemer die openstaat voor nieuwe ideeën en een ongezouten mening, ook als dat even minder goed uitkomt. Onze aanpak is namelijk “no nonsense”. Bij een meningsverschil met de fiscus is het uitgangspunt om met de fiscus tot een vergelijk te komen, maar als de nood aan de man komt zullen wij het voeren van een procedure tegen de fiscus voorstellen, waarbij uitgangspunt is de relatie met de fiscus niettemin optimaal te houden.

Russo Van der Waal heeft veel ervaring wat betreft het ondernemen over de grenzen heen, bijvoorbeeld het openen van een vestiging in het buitenland of het werken met een vooruitgeschoven persoon in het buitenland. Dit al dan in verband met of als opmaat naar een emigratie van de ondernemer. Waar nodig werken wij in dat geval samen met ervaren specialisten in het buitenland. Daarbij bestaat een bijzondere kennis wat betreft het zakendoen in en het emigreren naar België, Spanje, Italië, Cyprus, Malta, Hongkong en de Verenigde Staten.

Russo Van der Waal is geen full service organisatie. Dat betekent dat zodra er kennis en ervaring nodig is die wij niet in huis hebben, wij een voorstel zullen doen om een externe specialist in te schakelen. Ons netwerk is wat dit betreft omvangrijk. Deze specialist kan dan, aangestuurd door ons zodat er zo weinig mogelijk inefficiëntie ontstaat, onder eigen verantwoordelijkheid werken.