Belastingaangiften & compliance

Aangifte inkomstenbelasting
Russo Van der Waal heeft ruime ervaring met het opstellen van aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting. Heeft u een fiscaal complexe situatie ten aanzien van uw inkomen en vermogen, dan kunnen wij uiteraard u bijstaan met het opstellen van uw aangifte en eventueel ook die van uw partner. Niet alleen particulieren, maar ook voor ondernemers en buitenlandse belastingplichtige kunnen wij het werk van de jaarlijks terugkerende aangifte uit handen nemen. Wij nemen het hele traject voor uit handen. Dit begint bij het aanvragen van uitstel voor het indienen van de aangifte tot en met de elektronische verzending richting de Belastingdienst.

De adviseurs van Russo Van der Waal realiseren niet alleen de meest gunstige fiscale positie voor u, ook het oog op de toekomst zal de aangifte worden beoordeeld. Indien nodig zullen wij u er dan op attenderen dat u wellicht een verandering dient door te voeren in uw fiscale situatie.

Aangifte vennootschapsbelasting
Indien uw onderneming (N.V. / B.V.) de jaarlijkse aangifte vennootschapsbelasting wilt laten verzorgen, dan bent u ook bij Russo Van der Waal aan het juiste adres. Op basis van de jaarrekening zullen wij voor u de aangifte opstellen, uiteraard met het in achtnemen van alle relevante fiscale wetgeving.

Tevens hebben wij veel ervaring met het verzorgen van aangiften vennootschapsbelasting voor trustkantoren. Hierdoor hebben wij ook een ruime kennis als het gaat om advisering op het gebied van  internationaal gerelateerde vraagstukken op het gebied van vennootschapsbelasting.

Daarnaast wordt Russo Van der Waal ook vaak ingeschakeld door ondernemers of accountants voor het nauwkeurig bereken van de fiscale positie (tax accounting) in de jaarrekening en de daaruit voortvloeiende advisering.

Aangifte dividendbelasting
Zodra uw B.V. of N.V. dividendbelasting uitkeert, dient er in veel gevallen dividendbelasting te worden ingehouden en afgedragen. Als dat zo is, dan is het ook vereist dat de vennootschap een aangifte dividendbelasting indient. Ook hiervoor staan de adviseurs van Russo Van der Waal u graag bij.